Blog

Când și cum ne aude Dumnezeu rugăciunile?

Termenii: Dumnezeu, Univers, Divinitate

Întrucât se poate să utilizez termeni diferiți pe parcursul acestui articol și poate și în viitor, îmi doresc să subliniez un aspect.

Și anume, faptul că pentru mine cei trei termeni: Dumnezeu, Univers, Divinitate, dar și mulți alții, au aceeași semnificație.

Personal, din tot ce am citit și experimentat până acum, consider că folosirea unor termeni diferiți pentru a descrie aceeași Forță Creatoare care este Una, are ca motiv faptul că noi, ca ființe umane suntem atât de diferite.

Astfel, în funcție de nivelul fiecăreia de evoluție și a termenului cu care aceasta ar rezona cel mai mult și ar avea sens pentru ea, Divinitatea este descrisă în feluri diferite, purtând chiar nume diferite.

La începuturile „carierei mele de cititor“, adoram să analizez conceptele și compar ideile principale din psihologie, spiritualitate și Biblie.

Eram fașcinată să găsesc asemănări și să le compar între ele, întrucât aveam sentimentul că ele sunt aceleași, spuse doar într-o altă formă.

Cu timpul, am devenit sigură de acest lucru. Ideea de bază, la un nivel profund, este aceeași. Ea este doar explicată din perspective diferite, cu termeni diferiți, astfel încât să fie plină de sens și pe limbajul fiecăruia.

Rugăciunile și Credința mea în Divinitate

Multiplele experiențe de-a lungul timpului mi-au arătat că suntem mai mult decât ceea ce suntem. Acestea m-au făcut nu doar să continui să cred în Dumnezeu, ci să fiu sigură de existența Lui.

Toate sincronicitățile și ajutorul pe care l-am primit în rezolvarea unor situații într-un mod Divin și, uneori, chiar miraculos, care depășește orice lege și regulă normală a acestei realități fizice, mi-au întărit Credința care până atunci părea să fie doar un „joc al credinței“ și au alungat orice incertitudine că nu aș fi ascultată.

Suport Divin am primit de multe ori de-a lungul vieții.

Cu toate acestea, faptul că lucrurile se desfășurau, în mod normal, într-o anumită succesiune și într-un ritm lent, îi ofereau mentalului meu ocazia de a fi sceptic.

Ocazia de găsi explicații raționale pentru „minunile“ și sincronicitățile experimentate.

Deși, de foarte multe ori, aceste situații experimentate erau aliniate într-un mod Divin și ieșite din comun, apărute ca un răspuns la rugăciunile mele și Credința mea, o urmă mică de incertitudine rămânea mereu acolo.

Mintea mea rațională căuta mereu explicații logice.

Totuși, practicile spirituale rămâneau prezente. Păreau însă, mai degrabă, ca un „vis frumos“, neputând avea dovezi pentru ceea ce exprimentam constant.

Asta până într-o noapte în care, aflându-mă în dificultate, am solicitat suport într-o chestiune ce ținea de lumea pur materială. Știam că șansele de a se interveni sunt mici sau inexistente. Totuși, am experimentat „imposibilul“ în doar câteva clipe.

În acel moment, am știut că experimentasem un miracol și că viața mea nu va mai fi la fel ca înainte. Nu a mai fost vorba de credință în Dumnezeu, ci de certitudinea faptului că acesta există și ne aude.

Când și cum ne aude Dumnezeu rugăciunile

Din toate experiențele pe care le-am avut, dar și din tot ce am citit, am tras concluzia că rugăciunile ne sunt auzite și primim suport cât mai repede atunci când:

Ne rugăm din toată inima, cu propriile cuvinte

Consider rugăciunile, meditațiile, exercițiile de vizualizare, mersul la biserică sau alte ritualuri extrem de utile. Totuși, tind să cred și am observat că atunci când ne rugăm din toată inima noastră, folosind propriile cuvinte, rugăciunile noastre ajung cumva mult mai repede la Creator. Este ca și cum ne-am adresa Lui direct! Știind că ne aude, fiind sinceri, vorbind fix despre problema pe care o avem și cerând suport în acea direcție.

Credem din tot sufletul ca vom primi ajutor, oricât de greu ni s-ar părea ca este

Adevărat vă grăiesc vouă: Dacă veți avea credință în voi cât un grăunte de muștar, veți zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, și se va muta; și nimic nu va fi vouă cu neputință (Matei 17, 20).

Este important să avem încredere în faptul că Dumnezeu este atotputernic și că ne poate ajuta. Chiar și acolo unde noi, ca ființe umane, nu am putea să vedem o rezolvare.

Este important, de asemenea, să fim siguri că Acesta ne-a auzit și că suntem demni de a primi ajutor Divin. Trebuie să credem, pur și simplu, din tot sufletul că o să fim ajutați.

Nu îi spunem noi cum să ne ajute

De foarte multe ori, sau mai bine spus întotdeauna, mintea noastră este limitată în comparație cu Inteligența Divină. Tocmai de aceea, eventualele rezolvări ale unei situații sunt și ele extrem de limitate.

Prin urmare, este important să nu solicităm un lucru concret, ci să îl lăsăm pe El să aleagă cea mai bună rezolvare pentru noi.

Ceea ce solicităm este aliniat cu Binele nostru Superior

Acest aspect este strâns legat de ceea ce am punctat mai sus.

Nu toate lucrurile pe care ni le dorim sau pentru care ne rugăm sunt și bune pentru noi. Chiar dacă nu putem observa asta.

Divinitatea însă, putând vedea asta, nu ne va oferi ceva care în loc să ne ajute, mai mult ne-ar „încurca“ planul sufletului nostru.

Uneori, lucrurile sunt aliniate și se dăsfășoară într-un mod Divin. Chiar dacă atunci când ne aflăm în „mijlocul furtunii“ nu putem să descifrăm sensul anumitor evenimente.

Cu siguranță ai experimentat asta, cel puțin o dată în viață.

Cu siguranță ai avut parte de o anumită suferință sau pierdere în trecut și de abia mai târziu ai putut spune:

„acum înțeleg. Așa a fost cel mai bine. Dacă nu s-ar fi întâmplat asta, astăzi nu aș fi fost aici“.

„Binele“ nostru NU implică „răul“ altei persoane

Este important ca atunci când ne rugăm, să o facem doar pentru noi. Să nu implicăm într-un mod direct o altă persoană.

Cu siguranță, ne putem ruga pentru ea să fie sănătoasă sau să fie fericită. Însă nu ne putem ruga ca aceasta să se comporte în funcție de așteptările și dorințele noastre.

În acest caz, rugăciunile oricum nu vor fi ascultate.

Nu avem dreptul să „folosim“ o altă ființă umană ca instrument al propriei fericiri.

Prin urmare, nu ne este permis să îi influențăm sau schimbăm planul vieții și lecțiile pe care sufletul acesteia le are de învățat.

Nu doar că nu avem acest drept, însă este și ciudat să ne rugăm la Dumnezeu să schimbe ceea ce El a plănuit.

Ar fi ca și cum i-am spune indirect:

„nu sunt mulțumit/ă cu ceea ce ai decis Tu pentru acest suflet și nici nu mă interesează motivele pentru care ai făcut-o. Eu vreau să fiu eu fericit/ă. Tocmai de aceea, te rog să schimbi ce ai plănuit și să faci un nou plan, așa cum îmi doresc eu, după cum urmează:…“.

Care crezi că ar fi șansele să primești ajutor în această situație? Eu sunt sigură ele sunt unele extrem de mici, chiar nule.

Ceea ce putem să facem însă, este:

  • să specificăm mereu „dacă este aliniat la Binele nostru Superior“,
  • sau să solicităm „echivalentul“ a ceea ce ne dorim.

De exemplu, să spunem că îți dorești o relație cu o anumită persoană. Însă nu simți că și ea își dorește același lucru.

În loc să te rogi la Divinitate să fii împreună cu persoana respectivă, roaga-te să ai o relație frumoasă și fericită. Să te ajute să întâlnești persoana potrivită pentru tine.

Sau să spunem că ai o relație, însă aceasta este pe muchie de destrămare. Nu te ruga să rămâi cu orice preț împreună cu persoana respectivă și să nu vă despărți. Roaga-te să găsiți și luați cea mai bună decizie. Aliniată la Binele Superior al amândurora.

Cuvânt de încheiere

Sper că ți-a plăcut acest articol și că ai putut să rămâi cu câteva idei pe care să le poți aplica în viața de zi cu zi și în rugăciunile tale.

Această temă este, desigur, mult mai amplă și nu reprezintă un Adevăr Suprem, ci doar câteva puncte de plecare.

Mi-aș dori să subliniez scurt, de asemenea, faptul că Dumnezeu ne-a „pus la dispoziție“ și alte ființe de lumină cărora le putem solicita suportul. De exemplu, Îngerii. Ei sunt mereu acolo, pregătiți să ne ajute. Tot ce trebuie să facem este să le cerem ajutorul. La final, este important să le mulțumim atât lor, cât și Divinității.

You may also like...