Blog

De ce nu mi se îndeplinesc dorințele?

În articolul Cum îți îndeplinești dorințele? am vorbit despre instrumentele folosite în îndeplinirea dorințelor noastre și am încheiat afirmând că acțiunea este extrem de importantă. Hai să vedem și de ce.

ACȚIUNEA este un aspect extrem de important care tinde să fie ignorat complet atunci când începi să descoperi lumea invizibilă și puterea de manifestare a gândurilor.

După ce ai descoperit toate instrumentele, ai citit cărți, exemple foarte relevante și poveștile altor oameni care au reușit, este posibil să crezi din toată inima că este posibil și la tine. Iar acest lucru este minunat. Te afli pe drumul cel bun. Chiar este posibil și la tine.

Însă să încerci să îți îndeplinești dorințele doar de la acest nivel, doar prin intermediul gândurilor și fără acțiune, nu este chiar cea mai bună idee. Există riscul să investești extrem de multă energie și timp în acest proces, să vezi ocazional mici rezultate, dar să rămâi în aceeași situație luni, ani de zile, fără a avea relația dorită pe care ți-ai imaginat-o și ai vizualizat-o atât de mult, fără a avea locul de muncă și situația financiară pentru care ai făcut atâtea meditații și afirmații pozitive.

De ce? De ce există riscul să nu le primești, deși ai ținut cont de toate legile Universului și ai pus în aplicare tot ce ai auzit că la alții a funcționat?

Răspunsul este simplu: te-ai încrezut DOAR în aceste lucruri și ai încetat să mai acționezi sau muncești pentru visurile tale. Dacă în trecut ai încercat să îți îndeplinești dorințele muncind din greu pentru ele și neținând cont de aceste instrumente utile și legi ale Universului, acum ai sărit în cealaltă extremă, în care ai încercat să obții rezultate fizice doar prin intermediul gândurilor.

Iar asta nu este pentru că tu ai problemă sau nu ai știut să acționezi corect. Cred că este o etapă normală. În majoritatea cazurilor, cu extrem de multe aspecte, se întâmplă astfel. Înainte să ajungem la echilibru, sărit în cealaltă extremă.

Dacă încă nu te afli pe acest drum și este prima dată când iei contact cu aceste informații, cunoașterea tuturor detaliilor s-ar putea să te ajute să economisești foarte mult timp prețios. Chiar dacă vei tinde să încerci să materializezi doar la nivel de gând, sunt sigură că, din când în când, îți va veni în minte cuvântul ACȚIUNE, iar, la un moment dat, vei conștientiza rolul lui.

De ce este însă necesară acțiunea, dacă totul este doar materie, dacă forța creatoare a gândurilor funcționează, dacă realitatea exterioară este doar o extensie a convingerilor noastre?

Întrucât ne aflăm într-o realitate fizică, întrucât trebuie să lucrăm „cot la cot“ cu Universul.

Am să îți ofer un exemplu. Să spunem că îmi doresc o mașină nouă. Pot face afirmații, pot vizualiza mașina respectivă, pot crede din toată inima că am primit-o deja, ș.a.m.d. Însă dacă mă așez pe fotoliu și fac DOAR asta, șansele ca acea mașină să vină singură și să se parcheze în fața casei mele sunt destul de mici. Un mic efort, cât de mic, este absolut necesar. De exemplu, să mă uit pe anunțuri cu mașini, să merg să văd mașini, să iau parte la un concurs unde aș putea câștiga o mașină, etc.

Sau să spunem că vreau să mă mut într-o altă țară. Dacă voi face doar afirmații pozitive și voi vizualiza, așteptând ca într-o dimineață să deschid ochii și să îmi dau seama că nu mai sunt în patul meu, casa mea, ci că mă aflu în acea țară, șansele ca acest lucru să se întâmple sunt nule. Universul nu lucrează în acest sens. El mă poate ajuta să cunosc „întâmplător“ o persoană care deja locuiește acolo, mă poate ajuta să primesc o ofertă de muncă în acea țară, să găsesc cât mai ușor chirie, să dispun de resursele necesare, etc. Însă este responsabilitatea mea să creez o echipă cu Universul și să fac acțiunile necesare în acea direcție.

Dacă vrei să devii cel mai bun medic, te poate ajuta să alegi facultatea potrivită, să ai profesori buni, resurse financiare, să înveți ușor și repede, să găsești, mai apoi, un post, ș.a.m.d. Însă nu te va putea ajuta să devii medic peste noapte, fară a fi urmat niciodată facultatea de medicină.

Dacă îți dorești să scrii o carte, te poate ajuta să ai inspirație, idei minunate, să întâlnești persoanele potrivite care să te ajute să publici cartea, să ai timpul necesar pentru a o scrie, să ajungă la cât mai multe persoane, să ai resursele necesare publicării ei, ș.a.m.d. Însă dacă nu te pui în fața calculatorului și nu începi să scrii, oricât de mult ai vizualiza, acea carte nu va putea lua forma fizică, nu te vei putea trezi într-o dimineață că îți bate poștașul la ușă și îți oferă o carte fix cu numele tău, fix cu tilul dorit. Asta ar fi imposibil și sunt sigură că ești de aceeași părere cu mine.

Această temă îmi aduce aminte de acea zicală: „Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă și în traistă“. Cred că sensul profund al acestor cuvinte are foarte mult de a face cu tema despre care am vorbit mai sus. Dumnezeu sau Universul te poate susține extrem de mult, în tot, atâta timp cât crezi că o poate face, poate produce „miracole“ și îți poate aduce în cale oameni și întâmplări care nu ar fi putut apărea în mod normal, însă este absolut imperios ca și tu să faci ceva, să treci la acțiune.

Deci, în concluzie, pentru a-ți îndeplini dorințele, folosește-te de toate instrumentele posibile și legile Universului (care chiar „funcționează“), însă nu uita de cel mai important aspect: ACȚIUNEA.

Îmi poți scrie și pe contul meu de Instagram dacă ai întrebări sau îți dorești să vorbim mai multe despre această temă.

You may also like...