Bună și bine ai venit pe blogul meu. Faptul că te afli aici, nu este o întâmplare, să știi!

Numele meu este Maria, am 26 de ani și locuiesc în Germania. Am absolvit Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, actual lucrez la Caritas, fiind responsabilă pentru consilierea psihosocială și dezvoltarea de proiecte ce au ca scop integrarea românilor în Germania.

Iubesc cărțile și sunt pasionată de evoluție, dezvoltare personală, iubire și respect de sine, relații sănătoase, inteligență emoțională, comunicare armonioasă, stil de viață sănătos, și multe, multe alte aspecte care au de-a face cu o viață mai fericită.

Povestea mea a început de mult, iar interesul meu pentru schimbare a fost trezit datorită suferinței. Folosesc cuvântul „datorită“, întrucât astăzi sunt profund recunoscătoare pentru toată suferința experimentată în trecutul îndepărtat. Fără ea, nu aș fi omul de astăzi, nu aș putea trăi conștient și nu aș putea ajuta alți oameni.

Dorința mea de a-i ajuta și pe alții a apărut în cele mai întunecate momente ale vieții mele, în timp ce mă luptam cu depresia și lipsa totală a poftei de viață. Atunci, mi-am promis că voi reuși, mi-am promis că voi ajunge „la final“, acela în care mă voi vindeca și voi fericită. Mi-am promis, de asemenea, că îi voi ajuta și pe alții care se află în aceeași suferință în care am fost și eu.

Acum, cu ajutorul informațiilor pe care le dețin, sunt sigură că acele experinențe dureroase și acea promisiune nu au fost întâmplătoare. Ele fac parte integrantă din scopul vieții mele. Fără ele, nu aș fi putut astăzi să îi ajut pe alții. Cunoștințele din punct de vedere teoretic nu ar fi fost suficiente, dacă nu aș fi experimentat eu însumi durerea și nu aș fi trecut prin procesul transformării.

Astăzi, atât în cadrul ședințelor de consiliere, cât și în viața de zi cu zi, atunci când îi spun cuiva că „se poate“, o spun din toată inima, fiind sigură că așa este.

Întrucât informațiile și instrumentele pe care le-am descoperit de-a lungul timpului m-au ajutat să îmi schimb viața, personalitatea, tiparele relaționale și trăirile interioare complet, devenind aproape o altă persoană, mă simt responsabilă să împart ceea ce pe mine m-a ajutat și cu alte persoane care se află acolo unde am fost și eu odată, acolo unde este extrem de multă ceață, suferință și lipsa speranței că „se poate“.

Datorită reușitelor de până acum, m-am hotărât să încep cu asta la un nivel mult mai mare, unul în care pot ajuta mult mai multe persoane. Și, unde altundeva poți realiza asta decât în mediul online? Tocmai de aceea am creat acest blog și un canal de Youtube. Pe contul meu de Instagram împart, de asemenea, gânduri și idei care ți-ar de folos și ție, ținând cont de Feedback-ul extrem de pozitiv pe care îl primesc mereu.

Ceea ce vei auzi la mine nu va reprezenta „adevărul suprem“, ci doar viziunea mea asupra anumitor teme, un rezumat a tot ce am citit, observat și experimentat în acești ani. Sper însă, din toată inima, să te ajute! Baftă!